This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Hvordan lærer vi best?

kahoot_meta_og_image

Jeg ønsker alle lærerkollegaer velkommen inn til en gøy digital verden 🙂

I dag vil jeg jeg introdusere dere for et program som heter Kahoot! I dette enkle programmet lager du Quiz som kan brukes i undervisningen til dine elever.

Et alltid like aktuelt tema for oss lærere er «hvordan lærer eleven best?»

I følge Arne Krokan`s bok om Smart Læring (2012) beskriver han i kap. 5 om den Atferdsteoretiske modell. I korte trekk beskrives her en praksis hvor man gjennom positiv forsterkning opplever et ønske hos eleven om å komme videre fremover og søke mere kunnskap. Positiv forsterkning brukes hyppig i Dataspill ved at man samler poeng for å komme til et høyere nivå. Med dette som utgangspunkt, var det at vi denne uken har tatt i bruk Kahoot! aktivt inn i undervisningen.

Kahoot! er et program hvor du lager spørsmål med flere svaralternativ som du viser på storskjerm. Elevene sitter med hver sin PC eller smarttelefon, hvor de er logget på med navn. Når spillet starter, får elevene opp svaralternativ som de skal klikke på sin pc. Når alle elevene har svart, kommer det opp en poengtavle som viser en oversikt over de fem elevene som har flest poeng, og jo raskere du svarer, jo flere poeng får du. Poengtavla kommer opp etter hvert spørsmål, og elevene kan følge med på egen fram- og tilbakegang i spillet.

Da vi startet denne uken med quiz var spørsmålene relatert til ulike tema som vi har jobbet med i høst. Vi la også inn noen spørsmål som var vinklet opp mot allmenkunnskap, film og mote.  Dette ble gøy 🙂 Elevene ble ivrige og begeistret, og vi registrerte straks konkurranseinstinktet hos den enkelte.

Etter gjennomføringen av Quizen hadde vi evaluering med elevene. Det som da kom frem var at de ønsket mere av dette, men noen syntes spørsmålene var vanskelig med et smil på lur J  Senere i uken brukte vi elevene aktivt til å lage egne spørsmål med svar som ble laget til ukas sluttquiz.

Programmet er enkelt å finne ut av og gratis. Når du har opprettet bruker på https://getkahoot.com/ vil du finne en video som brukermanual.

Lykke til, dette MÅ du prøve 🙂 Hilse Lina

Kahoot_colours-35

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Tine Soknes

Design og tekstil

cathrinetronshart

Smart læring VGS

linakrogstad

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: